logo-manobazar-2048x6021
0

سبد خرید شما خالی است

ورود و عضویت

8 اصل که باید قبل از خرید دهانشویه بدانید

علیرضا بهرامیان
21 نوامبر 2021
زمان مطالعه را وارد کنید دقیقه زمان برای مطالعه
دهانشویه

مقدمه

بهترین دهان شویه چیست ؟ دهانشویه فلوراید چیست ؟ در هفته از دهان شویه چندبار استفاده کنیم ؟ مضرات دهانشویه چیست ؟ قرص دهانشویه چیست؟ تحقیقات باستان شناسان نشان میدهد که انسان ها از دوران باستان تاکنون به بهداشت دهان اهمیت می داده اند. محققان نیز به فرمولاسیون هایی برای پاکیزه نگه داشتن دندان ها و خوشبو کردن دهان دست یافته اند که به تمدن های مصر، چین ، یونان و روم باستان بر می گردد. در این فرمولاسیون ها از زغال ، میوه ها، گل های خشک شده، استفاده می شده است اما در باره اثربخشی آنها شواهدی در دست نیست.

بهداشت دهان و دندان

محصولاتی که فعلاً برای تامین بهداشت دهان می شناسیم با تولید خمیردندان در قرن ۱۸ به بازار وارد شدند. در ادامه، دهان شویه در اواخر قرن ۱۸ به صورت انبوه در دسترس عموم قرار گرفت. در بسیاری از فرمولاسیون های اولیه ، از الکل به عنوان ثبات دهنده استفاده می شد. اما اخیراً برای حذف عوارض دهانشویه های الکلی، انواع بدون الکل عرضه شده است. در این فرمولاسیون ها از ترکیباتی نظیر ستیل پیریدینیوم کلراید، زینک و پراکسید هیدروژن بهره گرفته اند.

استفاده از دهانشویه جزئی از برنامه روزانه رعایت بهداشت دهان و دندان است که سلامت دندان‌ها و لثه‌ها را ارتقاء می‌دهد. چنین دهانشویه‌هایی دهان را پس از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن تمیزتر می‌کند و از آنجایی که مایع است نقاطی را پاکسازی می‌کند که خمیردندان به آن نقاط دسترسی ندارد. با این حال دهانشویه به هیچ وجه جایگزین مسواک زدن محسوب نمی‌شود و در واقع باید آن را نوعی مکمل مسواک برای تمیزتر شدن دهان و دندان دانست.

دهانشویه چیست؟

دهانشویه مایعی است که می‌توان دهان را با آن قبل یا بعد از مسواک زدن شستشو داد. دهان شویه معمولاً برای خوش طعم یا خنک کردن دهان مصرف می‌شود. البته دهانشویه فواید بیشتری دارد که از آن جمله می‌توان به خارج کردن ذرات غذای باقیمانده بین دندان‌ها پس از مسواک زدن، پاک کردن پلاک از روی دندان‌ها و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های لثه اشاره کرد.

#1 دهانشویه چیست : انواع های مختلف دهانشویه

به طور کلی دهانشویه ها را می توان به دو دسته درمانی و غیردرمانی تقسیم کرد:

#1 دهانشویه های درمانی:

همان طور که از نام آن پیداست برای درمان بعضی بیماری ها ازجمله بیماری های لثه ای، بدبویی دهان و … استفاده می شود که باید توسط پزشک تجویز شوند چرا که اگر بیمار به صورت خودسرانه از آنها استفاده کند ممکن است دچار عوارض جدی شود.

#2 دهانشویه های غیردرمانی:

بیشتر برای موارد بهداشتی به کار می روند و انواع آن در بازار و داروخانه ها قابل دسترس هستند. بعضی آنها حاوی الکل و برخی دیگر فاقد الکل هستند. مزیت دهانشویه های حاوی الکل این است که راحت تر جذب مخاط دهان، لثه و … می شوند و اثرگذاری شان بیشتر است. اما مضراتی هم دارند ازجمله اینکه می توانند دهان را خشک کنند و اگر طولانی مدت استفاده شوند حتی می توانند باعث سرطان های داخل دهانی شوند، بنابراین دهان شویه های فاقد الکل گرچه مزیت الکل را ندارند اما مضرات حاصل از آن را نیز ایجاد نمی کنند و ایمن تر هستند.

#2 دهانشویه چیست : ترکیبات موجود در دهانشویه

هنگامی که می خواهید دهانشویه بخرید آگاهی داشتن از ترکیبات محصول بسیار مهم است تا آن چیزی را بخرید که متناسب با نیاز شماست. برخی از ترکیبات معمول دهانشویه ها عبارتند از:

  • فلوراید برای مقابله با پوسیدگی دندان و تقویت مینا استفاده می شود.
  • ستیل پیریدینیوم کلراید برای از بین بردن بوی دهان و باکتری ها استفاده می شود.
  • کلرهگزیدین برای کنترل التهاب لثه و کاهش باکتری ها استفاده می شود.
  • روغن های فرار یا عصاره ای در بعضی از دهانشویه ها استفاده می شود. از جمله این ترکیبات رایج عبارتند از منتول که از نعنا بدست می آید، اکالیپتول که از اکالیپتوس به دست می آید و تیمول که از آویشن به دست می آید. همه این ترکیبات خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری دارند.
  • پروکسید هیدروژن یا پروکسید کاربامید برای سفید کردن دندان ها به کار می رود.

#3 دهانشویه چیست : طریقه مصرف دهانشویه

1- حدود ۵ سی‌سی‌ از دهانشویه‌ را داخل‌ دهان‌ بریزید و سرتان‌ را به‌ طرف‌ جلو خم‌ كنید (برای‌ جلوگیری‌ ازقورت‌ دادن‌ دهانشویه‌)

2-به مدت‌ ۱ دقیقه‌ دهانشویه‌ را در داخل‌ دهان‌ به‌ گونه‌ای‌ بچرخانید تا تمام‌ سطح های‌ دندان ها با آن‌ تماس ‌پیداكند و بعد آن‌ را بیرون‌ بریزید

3-حداقل‌ نیم‌ ساعت‌ پس‌ از استفاده‌ از دهانشویه‌ چیزی‌ نخورید ، نیاشامید و دهان‌خود را با آب‌ نشوید

4-برای‌ جذب‌ بهتر و بیشتر فلوراید بهتر است‌ قبل‌ از استفاده‌ از دهانشویه‌ دندان های ‌خود را بدون‌ خمیر دندان‌

#4 دهانشویه چیست : بهترین زمان استفاده از دهانشویه

مهم نیست دهانشویه را قبل یا بعد از مسواک زدن استفاده کنید هر دو زمان به یک اندازه موثر است، مهم تر از همه این ها آن است که از دهانشویه با کیفیت استفاده کنید.

استفاده از دهانشویه برای خوشبو کردن دهان در هر زمانی در روز امکان پذیر است ولی اغلب توصیه می شود دندان ها را دو بار در روز مسواک زده و یک بار نخ دندان بکشید، استفاده از دهانشویه نیز می تواند به همراه هر بار مسواک زدن یا تنها صبح یا شب انجام شود.

اگر از دهانشویه برای مشکلات دهان و دندان، درمان التهاب لثه، بوی بد دهان مزمن و یا حفره های دندان استفاده می کنید حتما قبل از استفاده با دندانپزشک صحبت کنید.

#5 دهانشویه چیست : چرا از دهانشویه اسفاده می کنیم؟

هنگام انتخاب دهانشویه ، اولین چیزی که باید در نظر بگیرید اهداف شخصی شما است ولی مهمترین دلایل استفاده از دهان شویه موارد زیر است:

  • بوی بد دهان
  • خشکی دهان
  • مشکلات پلاک یا لثه

#6 دهانشویه چیست : دهانشویه بهتر است یا مسواک زدن ؟

با استفاده از مسواک تنها به بخشی از باکتری‌های دهان ( چسبیده به دندانها) می‌توان دسترسی داشت و تنها دندان ها تمیز می شوند اما با استفاده از دهان شویه می‌توان تمام سطوح دهان را ضد عفونی کرد و بار میکروبی آن را کاهش داد.

چند وقت یک بار دهانشویه استفاده کنم؟

دفعات استفاده از دهانشویه بستگی به شرایط دارد. در هر صورت دهانشویه جایگزین مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نیست. استفاده از دهانشویه برای حفظ بهداشت دهان ضرورتی ندارد. بیشتر شرکتهای سازنده محصولات دهانشویه توصیه می کنند روزی یک یا دو بار پس از مسواک زدن و نخ دندان کشیدن دهانشویه استفاده کنید.

#7 دهانشویه چیست : کودکان از چه سنی باید از دهانشویه استفاده کنند؟

پیشنهاد می‌شود کودکان از ۶سالگی از دهان‌شویه فلوراید دار استفاده کنند. دهان شویه های اطفال معمولا دارای مواد فعال در سطح بسیار ملایم بوده و خاصیت پاک کنندگی و سست کنندگی پلاک های دندانی را دارند و از این رو باعث افزایش کارایی مسواک زدن می شوند. همچنین به دلیل داشتن فلوراید در حد مورد نیاز دندان ها مانع پوسیدگی آنها می شود. طعم مناسب این دهان شویه ها از ویژگی هایی است که کودکان را به استفاده از آنها ترغیب می کند.

#8 دهانشویه چیست : هشدارها و نکات مهم در استفاده از دهانشویه

معمولاً دهانشویه مقدار زیادی الکل و فلوراید دارد. هر دوی این مواد نباید به مقدار زیاد بلعیده شوند به خصوص در کودکان. به همین علت انجمن دندانپزشکی آمریکا استفاده از دهانشویه برای کودکان زیر شش سال را توصیه نمی کند. افراد بزرگسال نیز نباید دهانشویه را قورت بدهند.

اگر زخم باز یا ضایعه دهانی داشته باشید ممکن است برای از بین بردن باکتری ها و تسریع جوش خوردن و التیام بافت ها بخواهید دهانشویه استفاده کنید. اما پیش از استفاده از دهانشویه باید بدانید در صورتی که چند مرتبه است که ضایعه ای در دهان تان ایجاد شده است باید به دندانپزشک مراجعه کنید.

کلام فروشگاه بزرگ من و بازار

با توجه به اینکه من و بازار تمام محصولات مرتبط با بهداشت دهان و دندان را ارائه می دهد، پیشنهاد می کند از پکیج های این فروشگاه نیز استفاده کنید. همچنین این فروشگاه پیشنهاد دارد حتما مقالات آموزش خرید را مطالعه کنید و بعد از مقایسه های لازم اقدام به خرید نمایید. یادآور می شود مرکز فروش من و بازار برای بهبود خدمات رسانی بخش ویژه مشاوران متخصص را جهت پاسخو بودن به شما راه اندازی کرده که می توانید از این مورد نیز بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

کرم آبرسان پوست

3 اصلی که در تهیه کرم آبرسان پوست باید از آن پیروی کرد

مقدمه آیا می‌دانستید بین محصولات مرطوب‌کننده و کرم آبرسان پوست تفاوت وجود دارد؟ با پرسیدن چنین سؤالی، همه در مرحله […]

علیرضا بهرامیان
11 نوامبر 2021
کره بادام زمینی در بارداری - من و بازار

کره بادام زمینی در بارداری مصرف کنیم یا نه؟

کره بادام زمینی در بارداری یکی از خوراکی هایی است که به سلامت شما، وزن گیری جنین و … کمک فراوانی می‌کند. در ادامه به تاثیرات این خوراکی در بارداری می پردازیم.

blog manobazar
19 نوامبر 2023
طرز تهیه حلوا خرما - من و بازار

طرز تهیه حلوا خرما Halwa

طرز تهیه حلوا خرما به عنوان یکی از حلواهای خوشمزه، طرفداران زیادی دارد. انواع حلوا با کاربردهای متفاوت در نقطه نقطه کشور عزیزمان پخته و استفاده می‌شوند.

blog manobazar
23 سپتامبر 2022
preloader